Posted by on nov 13, 2017 in Hírek, információk |

 

  1. Október 19-én a Pesterzsébeti Nyitnikék Óvoda Lila Tagóvodájában civil állatvédők és Finé Tatarek Zsuzsanna óvodapedagógus tartottak előadást a kutyás terápia lehetőségeiről, melyben Bundus a husky kutya volt segítségükre.

Az előadás első  fele az állatvédelem jegyében telt, a második rész a terápiás kutyák alkalmazásáról szólt. A gyerekek nagyon örültek Bundusnak, aki segíti a gyermekeket a tanulásban, fejlődésben.

A kutyán keresztül a legzárkózottabb gyermekhez is közel kerülhetünk. A kutya fontos lehet a gyermek személyiségfejlődésében, társaságában felnövő gyermek nyitottabb, kommunikatívabb, talpraesettebb felnőtté válhat, aki barátságosan és megértően közeledik majd embertársai felé. A kutya motiváló erő, akinek a közreműködésével a különböző feladatok elvégzése egyfajta szórakozás, fejlesztő kikapcsolódás.

A kutyával együtt töltött idő fokozza a sérült gyermek kommunikáció és beszédfejlődését, mely megnyilvánulhat a kontaktusteremtésben, a kommunikációban is.

Mindemellett a kutyával való játék során nagy hangsúlyt fektetnek a felelős állattartásról való ismeretek bővítésére is.

A kutya titka a feltétel nélküli szeretet. A terápiában a siker ennek a kötődésnek és ennek a bizalomnak köszönhető. Bármilyen feladat, amiben a kutya benne van, sokkal emlékezetesebb lesz a gyerekek számára, már csak azért is, mert valamilyen cselekvés kötődik hozzá.

Minden állat megérdemli, hogy szeressük őket, gondoskodjunk róluk életük végéig.

Hiszen egyszer és mindenkorra felelősek lettünk azért, akit megszelídítettünk!